Necesitatea unei forte politice radicale

Identitatea noastră are câteva fundamente asupra cărora se exercită astăzi presiuni enorme. Suntem oameni, aparţinem prin cetăţenie României iar cei mai mulţi dintre noi şi neamului românesc. Teritoriul, limba şi neamul, tradiţiile şi cultura formează amprenta care ne diferenţiază de ceilalţi oameni. Relaţia pe care o avem cu ţara, fiind cetăţeni ai României,  este una specială iar apartenenţa unora dintre noi la neamul românesc, este una intrinsecă.

INTRINSÉC, -Ă, intrinseci, -ce, adj. Care constituie partea lăuntrică, proprie şi esenţială a unui lucru; care există prin sine însuşi (independent de relaţiile sale cu alt lucru). – Din fr. intrinsèque, lat. intrinsecus.Sursa: DEX ’98 | Adăugată de valeriu | Greșeală de tipar | Permalink

Astfel, Gheorghe are în matricea identităţii lui (om, bărbat, România, român, educaţie, etc…) aceleaşi fundamente (om, România, educaţie) ca ungurul Janos, ucraineanul Ivan sau ţiganul Piron, puse în mare pericol.

Acest atentat asupra identităţii, pentru faptul că se extinde în lume asupra locuitorilor planetei, ca procedura a Globalizării, ne demonstrează un fapt inechivoc, acela că STATUL de azi nu mai corespunde nevoilor societăţii.

Trebuie construit un nou stat, pe un model care să satisfacă nevoile societăţii! Aceasta înseamnă o schimbare radicală în ceea ce priveşte concepţia despre stat, societate şi economie, despre legităţile ce trebuie să guverneze ţara. Numai o uniune politică formată din forţele locale care doresc schimbarea statului poate realiza această construcţie!

Radical înseamnă „RADICÁL, -Ă, radicali, -e, adj., s. m. I. Adj. 1. De bază, fundamental, esenţial. ♦ (Adverbial) Din temelie, cu desăvârşire, complet.

Astăzi, în România există două categorii de forţe politice:

Prima categorie este formată din forţele politice participante în structurile de stat, adică  parlament, guvern, justiţie, administraţii locale, instituţii şi autorităţi determinate de ele. Aceste forţe sunt numite PUTERE şi OPOZIŢIE. Pentru că mecanismul funcţionării lor se numeşte alternanţa la putere, ele nu vor putea schimba statul şi nici realiza adaptarea lui noilor legităţi ale societăţii şi ale pieţei. Pe lângă putere şi opoziţie, în prima categorie mai găsim şi alte forţe politice conjuncturale sau oportuniste, alipite acestor politici precum şi sindicate.

A doua categorie de forţe politice sunt cele anarhice şi extremiste, născute din disperarea populaţiei, ajunsă în pragul sărăcirii totale, dar şi al nedreptăţii sociale. Forţele din a doua categorie pot fi ataşate extremisnului clasic de stânga şi dreapta dar şi sancţionării unui stat corupt şi anomic. Între aceste forţe se pot regăsi şi forţe populare dar chiar şi în cazul preluării puterii de stat prin valul revoluţiei, ele nu vor putea construi un stat modern, conform cu evoluţia generală a societăţii. Între aceste forţe poate să apară şi un partid sau mişcare politică ultraradicală!

Uniunea radicală este o necesitate. Uniunea radicală nu este o mişcare ultraradicală şi voi dezvolta acest subiect în alt articol. Nu avem altă cale, cei care dorim cu adevărat un stat modern, o Românie apreciată şi respectată peste tot, un viitor demn pentru copiii noştri, decât realizarea Uniunii Radicale din România. Reprezentanţi ai comunităţilor locale, oameni care nu au fost angajaţi politic sau au fost înşelaţi în demersurile lor, pensionari şi sindicalişti, studenţi şi militari, veniţi şi creaţi această forţă. Uniunea radicală este o necesitate!

About mircea batranu

I'm physicist, researcher, project-designer, futurologist, freelancer and author!

Posted on octombrie 22, 2011, in actiuni, fundamente, mondializare, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 6 comentarii.

  1. Sunt de acord cu ce spuneti, teoretic este posibil sa apara o forta politica noua, independenta si dornica de schimbare,practic greu de realizat schimbarea scenei politice.Electoratul din Romania nu este pregatit pentru schimbare,trebuie pornit de la educatie.

  2. Mi se pare interesant.
    Unde ma pot inscrie?
    Aveti filiala la Braila?

    • Nu am reusit sa urnesc proiectul. Eu vreau constructie, altii razbunare. Se intelege gresit radicalismul desi vede toata lumea ca lucrurile se infunda din ce in ce mai mult si viata e tot mai grea.

  1. Pingback: Declaratia Uniunii Radicale din Romania « Uniunea Radicala din Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: